Francis Ford Coppola Zinfandel, Godfather van de Zinfandel

De nummer 1 website over Zinfandel wijn

Francis Ford Coppola Zinfandel, Godfather van de Zinfandel

6 november 2018 Geen categorie 0

Francis Ford Coppola is in 1939 in Detroit geboren. Zijn ouders waren Italiaanse immigranten, afkomstig uit Basilicata, in het diepe zuiden van het Italiaanse vasteland. Net zoals zijn ouders zou ook Francis Ford Coppola nooit zijn Italiaanse roots vergeten. Dat blijkt wel uit het feit dat hij nu in Napa woont en daar de Francis Ford Copolla Zinfandel maakt.

The Godfather

Coppola is een van de grootste filmmakers ter wereld. Samen met regisseurs als Brian de Palma, Martin Scorsese en Steven Spielberg gaf hij in de vroege jaren ’70 het Nieuwe Hollywood vorm met een onconventionele aanpak. Zijn bekendste film is The Godfather. Voor Coppola was dit een moment van maken of kraken. Of zoals hij zelf herinnert:

“Toen we The Godfather opnamen hadden we niet het vertrouwen van Paramount. Ze waren erg ongelukkig met het script. Ze hadden niets met de cast. Ze hielden niet van de manier waarop ik het opnam. Ik had het gevoel dat ik continu ontslagen kon worden. Eigenlijk was de hele opname een grote nachtmerrie. Ik had twee kleine kinderen, en de derde werd in die periode geboren. We woonden in een klein appartement en ik was eigenlijk bang dat het niet zou lukken. Ik had ik er geen enkel vertrouwen in dat de film een succes zou worden. Ik was zelfs bang dat ik nooit meer een andere baan zou krijgen”.

Definitieve doorbraak

The Godfather was een ongekend succes. Het betekende de definitieve doorbraak van Coppola. Na dit succes maakte Coppola nog diverse films (The Conversation, Apocalypse Now, Bram Stoker’s Dracula). Tegenwoordig woont hij tussen de wijngaarden van Napa Valley. In het wijnhuis in Geyserville worden verschillende Oscar’s tentoongesteld. Ook kunnen bezoekers het bureau van Don Corleone uit The Godfather bekijken.

Proefnotitie Francis Ford Coppola Zinfandel

Verleidelijke, gemakkelijk drinkbare Zin met levendige Californische smaken van rijp fruit en specerijen, zoals peper. Afkomstig van ‘oude wijnstokken’ in Amador County en koelere wijngaarden in Paso Robles en Sonoma, heeft deze Zinfandel een uitzonderlijke smaakdiepte en complexiteit.
KLEUR: dieppaars met een rode rand, intens van kleur
GEUR: aardbeienjam, donker fruit, zoete specerijen en vanille
SMAAK: zachte, elegante tannines, laag in de zuren, veel smaak, behoorlijke body, bombardement van donker fruit op de tong

LEKKER BIJ: geroosterde entrecote, eend, rijpe kazen